Wie ben ik

 Xandra Meijer en ben helemaal weg van de Labrador Retriever.
Toen ik in 1983 een hond wilde was de vraag: wat voor hond? Ik had een paar eisen:

  • Geen klein hondje.
  • een vriendelijke hond zonder agressie.
  • een hond waar je mee kunt rennen.
  • geen zenuwachtige hond.

Dan kom je al gauw op een jachthond en de keus viel op de labrador. In 1983 kregen ik mijn eerste labrador, de reu Yellow Bommes v. ’t Ravendael.

Ik heb heel veel plezier van deze hond gehad, ondanks (of door) dat hij precies deed waar hij zin in had, maar ik had dan ook geen ervaring met het opvoeden van een hond.

In 1985 kwam de tweede labrador, de teef Black Shiba v. ’t Ravendael. Ik had toen al in het achterhoofd dat ik mogelijk wel eens een nestje wilden fokken en heb daarom gekozen voor een teef die op papier bij mijn reu zou passen.

Het eerste nestje dat ik gefokt heb werd in 1988 geboren met inderdaad Bommes en Shiba als ouders. Ik vond wel dat er een kennelnaam bij hoorde, maar die verzin je niet zomaar. Toch bleek het niet zo moeilijk, SHIba en BOmmes leverden SHIBO. Home komt van thuis en Bommes en Shiba voelde zich echt bij mij thuis.

op_weggetje
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ik fok al sinds 1985 omdat dat een leuke hobby is, het is prachtig om de pups geboren te zien worden en mee te maken hoe ze opgroeien. Fokken betekent voor mij het proberen te houden wat goed is aan de honden en te verbeteren wat ik minder vind, waarbij gezondheid en karakter voorop staan en daarna het uiterlijk. Op dit moment heb ik 6 labradors die de hele dag in huis zijn, 5 teven en 1 reu.Ik heb met Shiba alle KNJV-jachtdiploma’s gehaald en iedere labrador die ik kreeg werd en wordt afgericht voor de jacht, ook al is echt jagen er niet of nauwelijks bij, het is een leuke training voor zowel de baas als de hond.Ik geef ook al weer vele jaren trainingen voor honden, gericht op de natuurlijke aanleg van de labrador volgens het programma van de activiteiten commissie van de Nederlands Labrador Vereniging waar ik al sinds 1985 lid van ben.

Daarnaast deed ik ook nog de ‘normale’ gehoorzaamheidstrainingen voor alle rassen.
Dit alles onder de vlag van de Kynologen Club “Dieren en Omstreken”, info hierover:
Website van de Kynologen club Dieren en Omstreken.